hepatitis b

Ocijeni ovaj prilog

Postovani danas sam dobio nalaz , HBSAG POZITIVAN 3960 ,anti HBc POzitivan, Hbeag negativan, anti Hbe pozitivan 77,50,antiHVc negativan, Molim vas za tumacenje , skonto sam da sam zarazen ali ne kontam koja je vrsta , dali akutni hronicni, aktivni , neaktivni, u stvari pravo sam zabrinut, nezna kako sam zarazen zivim porodicni zivot nemam abvantura van braka, imo sam kontakte vadjenje zubi, infuzija u bolinici i sl, Molim Vas za tumacenje, S postovanjem

misljenje o nalazima i upustvo za dalje

Ocijeni ovaj prilog

2004g.sam imao rutinsku pretragu nalaza i svi su bili uredni osim sto je ALT 55 a AST22.Nisam imao nikakve poteskoce niti simptome doktor nije bijo zabrinut i ostalo je tako.Ponovo sam uradio nalze nakon nekoliko godina to jest 5.7.2012 i stanje je AST38 ALT15,9 BILIRUBIN uk33 dir9,45 ind23,55. Zatim sam uradio ultrazvuk gornjeg abdomena i glasi ovako- EHO nalaz na parenhimnim organima jetri,pankreasu i slezeni je uredan,,Eho nalaz na zucnom mjehuru i na zucnim vodovima je uredan,ne zapaze se hoellitijaze niti bilijarne obstrukcije.. OSTALI NALZI KRVI I SRCA SU UREDNI KAO I NALAZ URINA. JA imam 36g visina 1,78 tezina 81kg, ne pusim vec 10g,ne pijem alkohol zadnjih 5g.rekreativno se bavim sportom trcanje i bicikl.DOKTOR MI JE PREPORUCIO da se ne izlazem velim naporima barem nekoliko mjeseci da uzimam Hepalip kapsule 2×1.i ponovna kontrola za 3 mjeseca… U ZADNJI godinu dana sam uzimao Wayprotein poslije treninga, zadnji nekoliko mjeseci sam uzimao 1000mg ekstrakta tribulusa,jedna na dan.,. Moje trenutno zdravstveno stanje je dobro po nekad osjecam nadutost i cesto podrigivanje,ali sam jako psihicki zabrinut posto volim da se bavim sportom a vec vise od mjesec dana ne trcim,i priznajem da mi mnogo nedostaje.Procitao sam da je SILYMARIN kapsule dobre,i sad koristim jednu na dan prije jela sa dosta vode.JA BIH VAS ZAMOLIO ZA STO JASNIJE MISLJNJE I STA DA RADIM I KAKO DA POSTUPIM DALJE.UNAPRED HVALA.ESMIR

hepatitis b

Ocijeni ovaj prilog

zelim da mi objasnite nalaze i dali su opasni ako jesu imal lijeka i dali sam zarazio suprugu evo nalaza Hepatitis B virus HBsAg: pozitivan (14900) Hepatitus Anti HBc:pozitivan(0.08) hepatitus B virus HBeAg:Negativan(0.26) Hepatitus B virus Anti HBe:pozitivan(22.3) Heoatitus C virus A nti HCV: negativan:80.06) unapred hvala

ciroza jetre

Ocijeni ovaj prilog

Postovani doktore imam cirozu jetre MELD15 Child PughC,C2-abusus.CT-om i drugim nalazima utvrdjeno prije 2mj.Nije radjena biopsija jetre.Imao sam ascites prije dva i pol mj.od tad ne.Dobro se osjecam,nista me ne boli,nalazi krvi osim Gama GT koji je duplo povisen,jako su dobri.Da,imao sam prije 10g.hepatitis A.Mozete li mi pomoci?Unaprijed hvala.

ciroza jetre

ciroza jetre
2.5 (50%) 2 votes

moja dijagnoza, nakon biopsije jetre je:
Portalni i periportalni hepatitis. Minimalne aktivnosti. najverovatnije u stadijumu makronodularne ciroze. Etiologija je nejasna: izgleda kao da se radi o postnekroznoj cirozi, pri čemu je nejasna etiologija nekroze jetre.

ciroza jetre

ciroza jetre
2 (40%) 2 votes

majka moja boluje od ciroze jetre, žena nikako nemože kući bude 2-3dana i odmah joj se stanje pogorša (voda u stomaku, mučnina, povraćanje, jednom je krvarila iz jednjaka. IMALI SPASA.

Bolest jetre

Bolest jetre
3 (60%) 1 vote

Moj otac se nalazi trenutno u bolnici.Pri Eho abdomena je otkriveno da ima neke damke na jetre i jetra su mu malo zgolemena.Napraven je detalni pregled krvi, bilirubin, AST ,ALT,Tumor markeri, sedimentacija, hemoglobin….se to je u redu.Tumor markeri su sa normalnim vrednostima.Molim vas pisite od koje bolesti pati moj otac, nikad nije pio alkohola a pije mnogo lekova zbog stentiranja srca i mozgani udar.Hvala unapred

jetra

Ocijeni ovaj prilog

mom ocu (58godina star) je dijagnosticirana povećana, masna jetra i na nju je došao karcinom s debelog crijeva, nije cijela obuhvačena i sljedećii tjedan kreće na kemoterapiju, s time da ima i mulja u žuči. trenutno ga u predjelu jetre jako boli i nadam se da postoji način da se jetrene stanice što prije i bolje regeneriraju. Inače je sve ostalo zdravo. Znači ima karcinom na debelom crijevu koje će tretirati s kemoterapijom, s njega je prešlo na jetru. Da li postoji način da mu se pomogne.

Akutni hepatitis B

Ocijeni ovaj prilog

Poštovani,

19.01. mi je dijagnosticiran hepatitis b. Proveo sam 26 dana u bolnici. Od terapije uzimam Lamivudin, jedna tebleta dnevno.
Osim toga pijem svježe cijeđene sokove, pazim na prehranu, pijem med od R. P. i uzimam mliječ te sirutku.

Vrijednosti ALT i AST su bile preko 4.500. Sad su se normalizirale kao i bilirubin.

Da li bi mi preporučili Vaše kapi?

Hvala unaprijed na odgovoru.

Srdačan pozdrav,

hepatitis

hepatitis
4 (80%) 1 vote

Moj brat je radio biopsiju jetre. Nalaz kaže da je srednja faza hepatitisa, nakon čega dolazi fibroza itd . Molim vas, ima li neki način da mu pomognete prije nego mu liječnici počnu davati interferon? (On ima 51 god. Unaprijed ,veliko hvala!