Masna jetra i kako se lijeci prirodnim putem

Masna jetra i kako se lijeci prirodnim putem
4.31 (86.17%) 175 votes

Objasnjenje, sta je masna jetra.

Masna Jetra. Kako lijeciti

Masna jetra moze dovesti do tezih posljedica ako se na vrijeme ne poduzmu odgovarajuce mjere.

Problem masne jetre može se sanirati prirodnim putem i promjenama u načinu života. Masna jetra (FLD) moze da se dobije na dva nacina. Jedan se zove “ne-alkoholicna masna jetra” (NAFLD). U ovom slucaju u jetri se nalazi mnogo vise masnoce nego sto bi trebalo. I ova vrsta masne jetre moze se razvrstati u dvije kategorije. U prvu kategoriju spadaju pacijenti kod kojih se u jetri nalazi visak masnoce, ali jos uvijek nema ostecenja na jetri.

Druga kategorija masne jetre,  podrazumjeva pacijente koji takodje imaju visak masnoce u jetri, ali do ostecenja celija jetre je vec doslo. Ova vrsta masne jetre se zove ne-alkoholni steatohepatitis (NASH)
Ne-alkoholni steatohepatitis, ako nije pravlno tretiran ce izazvati dodatna ostecenja jetre i moze preci u cirozu. Ovo moze dovesti do potpunog otkazivanje funkcija jetre i tumora.

Do masne jetre najcesce dolazi zbog pogresne ishrane (debljanja), prekomjernog koristenja alkoola, a  i zbog diabetesa.

Manje kolicine masnoce u jetri su normalne. Ako jetra sadrzi vise od 5% ukupne tezine u masnoci to znaci da imate masnu jetru. Ovo eventualno moze dovesti do kriticnih i kobnih posljedica.

Kako ustvari dolazi do povisene masnoce u jetri? Zbog razloga koje sam vec naveo, veliki broj triglicerida se akomulira u celijama jetre, sto dovodi so pometnje rada funkcija ovoga organa.

Masna jetra takodje moze biti pracena i progresivnom upalom jetre (hepatitisom), i ova kondicija se zove steatohepatitis.

Blazi oblici ne-alkoholne masne jetre mogu se jednostavno tretirati promjenama u rezimu ishrane (pogledajte neke savjete za pravilnu ishranu na http://prirodnamedicina.com), i fizickim vjezbanjem.
Tezi oblici masne jetre pored promjena u ishrani i fizickog vjezbanja zahtjevaju i odredjene suplemente. Hepatal kapi i caj od pirevine pomazu kod ne-alkoholne masne jetre i pocetnih stadija bolesti izazvane alkoholom.

Kod kriticnih slucaja gdje problem masne jetre prijeti da predje u cirozu, kompletna terapija doktora Hasanagica se preporucuje.

Masna jetra gdje vec nije doslo do ostecenja celija, ili sa pocetnom fazom ostecenja moze potpuno da se sanira primjenom odgovarajucih mjera i terapija.