Hepatitis C

Hepatitis B nalaz

Kako citati rezultate hepatitis B nalaza?

Hepatitis B nalazi

About the Author Vedran Hasanagic

Doktor alternativne medicine, specializovan za bolesti jetre i urinarne infekcije. Kompletna biografija Vedrana i Mijane na: hasanagic.com

follow me on:

Leave a Comment:

Amjad Abdelrahim says 18 veljače, 2013

Moje pitanje:
Molimte ja imam Nalaze sa ovim rezultatom: Hepatitis B Surface Antigen ( HBsAg ) 165.54 na koji nacin mogu da se rijesim virusa da mi nalaz bude negativan

Reply
  Vedran Hasanagic says 6 ožujka, 2013

  Na osnovo samo jednog podatka ne mogu Vam dati konkretan odgovor. Potrebno je da vidim i ostatak nalaza.

  Reply
   Amjad Abdelrahim says 25 svibnja, 2013

   Prije 4 god.mi je otkriven hepatitis B i od tada koristim lijek zeffix 100 mg.Moji nalazi su:hepatitis Bs antigen pozitivan(140.3),HBV by Quantitative PCR Not detected,hepatitis B surface antibodies negativan,bilirubin direct,serum level 0.3 mg/dL,alkaline phosphatase,serum level 47U/L,GLUTAMIC PYRUVATE TRANSAMINASE(ALT) 18 U/L,gama glutamyl transferase,serum(GGT) 14 U/L, GLUMATIC OXSALATE TRANSAMINASE (AST) 17 U/L,bilirubin,total,in serum 1.0 mg/dL.Molim vas da mi odgovorite da li postoji nacin za potpuno izljecenje i na koji nacin,kakvi su moji nalazi.Napomena:broj virusa se kod mene smanjivao poslije upotrebe prirodnog lijeka(br.je bio 201 poslije prve upotrbe se smanjio na 165 a zatim na 140

   Reply
    Vedran Hasanagic says 26 svibnja, 2013

    Koju god terapiju trenutno uzimate imate dobre rezultate i dejstvo virusa se smanjuje. U ovom trenutku izgleda da nema potrebe za agresivnijom terapijom.
    Mozete uzeti Hepatal kapi. http://hepatal.com koje ce pospjesiti funkcije jetre i izvrsiti detoksifikaciju.

    Reply
Anela says 6 ožujka, 2013

Prosle sedmice sam radila nalaz na hepatitis, posto mi je otac zarazen heptitisom B. ovako: Hepatitis B virus- HBsAg je NEGATIVAN, hepatitis B virus-Anti HBc je POZITIVAN (0,04) i hepatitis B virus-Anti HBs i Hepatitis C virus-Anti HVC su negativni. Zanima me ovo pozitivno.Je li to znaci da sam zarazena Hepatitisom i kako?Unaprijed vam zahvaljujem na odgovoru.Lijep pozdrav..Anela

Reply
  Vedran Hasanagic says 6 ožujka, 2013

  Rezultat pokazuje prisustvo antitijela, sto znaci da ste dosli u kontakt sa virusom i da se imuni sistem pripremio za borbu sa virusom. Ovo ne znaci da ste zarazeni. Ako se virus ne razmnozava nema potrebe za panikom, ali na osnovo malo podatka ne mogu Vam dati konkretniji odgovor. Potrebno je da vidim i ostatak nalaza.

  Reply
Nena says 1 travnja, 2013

Postovanje, zelim da vas pitam sto znače slijedeći nalazi :

HBsAg – pozitivan ( 9810 )
anti HBc- pozitivan ( 0,07 )
Anti HBe – negativan ( 0,06 )

Zahvaljujem.

Reply
  Vedran Hasanagic says 1 travnja, 2013

  HBsAg – pozitivan ( 9810 ) – Australia antigen – Protein koji se pokazuje na povrsini virusa. Pokazuje prisustvo Hepatitis B virusa
  anti HBc- pozitivan ( 0,07 ) – Prisustvo Hepatitis B infekcije
  Anti HBe – negativan ( 0,06 ) – Antitjelo koji se pojavi posto se infekcija sanira ili kao podrska imunom sistemy da umanji mogucnost prenosa infekcije od zarazene osobe prema drugoj osobi.

  Osoba ciji su ovo nalazi vjerovatno ima hronicni Hepatitis B.

  Reply
   Nena says 1 travnja, 2013

   Zanima me da li postoji izliječenje od hroničnog hep. B, kako stvoriti imunitet, smanjiti zarazu ?? I da li zena koja je nosilac, moze normalno zatrudniti, iznijeti trudnoću, dojiti bebu ?? Kako stvoriti ta antitijela koja su podrska imunom sistemu ? Hvala Vam

   Reply
    Vedran Hasanagic says 2 travnja, 2013

    Postovanje Nena.

    Potpunog izlijecenja od hronicnog hepatitisa B nema, ali se mogu znacajno smanjiti posljedice infekcije. Neki sinteticki lijekovi, kao i terapija doktora Hasanagica mogu znacajno usporiti djelovanje virusa i znacajno suzbiti daljne ostecenje jetre.
    Ako se hronicni hepatitis zapostavi moze doci do ciroze jetre. Ako se poduzmu odgovarajuce mjere, moguce je zivjeti dug i normalan zivot.
    Sto se trudnoce tice, beba mora biti vakcinisana protiv hepatitisa B momentalno po rodjenju ili najkasnije u roku od 12 sati. Ako se ovo ne uradi gotovo je sigurno da ce i beba dobiti hepatitis. Ako planirate trudnocu obavjestite medicinsko osoblje porodilista o Vasoj situaciji i organizujte na vrijeme da vakcina bude spremna na dan porodjaja.
    Sto se dojenja tice, majcino mlijeko nije nosilac virusa te mozete dojiti bez problema. Morate jedino paziti da ne dojite ako su bradavice ispucale posto se virus prenosi putem krvi.

    Reply
     Nena says 2 travnja, 2013

     kako se moze dobiti vasa terapija, kojim postupkom ? narudzba ? Hvala Vam puno na odgovorima.

     Reply
     Vedran Hasanagic says 2 travnja, 2013

     Ako zelite samo Hepatal kapi, http://hepatal.com, mozete se obratiti jednom od nasih distributera.
     Za kompletnu terapiju morao bih da vidim posljednje nalaze krvi, tacnu diagnozu ili otpusno pismo.
     Kompletna terapija se sastavlja individualno za svakog pacijenta !
     Moje kontakt informacije sa emailom, telefaksom i brojem telefona, skypom, viberom i tangom, mogu se naci na hepatal web stranici.

     Reply
jale says 18 rujna, 2013

postovanje. upitao bih nesto. vadio sam nalaze i pokazali su ovo:
HBs Ag negativan
anti HBs 10
anti HBc pozitivan
anti HCV negativan

Sto ovo znaci i dali ja mogu na nekoga prenjeti bolest

Reply
  Vedran Hasanagic says 19 rujna, 2013

  HBs Ag negativan
  anti HBs 10
  anti HBc pozitivan
  OVAJ DIO POKAZUJE DA STE IMUNI NA HEPATITIS B VIRUS. Vjerovatno ste primili vakcinu nekad.

  anti HCV negativan – Nema virusa ali niste imuni.

  Reply
bibi says 28 listopada, 2013

Postovani. Interesuje me sta znaci “siva zona” na rezultatu. Radila sam test i prvi rezultat je bio 4,110 kada sam ponovila analizu posle mesec dana rezultat je bio 1,530 a referentne vrednosti su <1,000 i receno mi je da je to siva zona. Dosla sam u kontakt sa zarazenom krvlju ali nisam imala ranica ni povreda na rukama. Takodje partner se testirao i on je negativan.Takodje receno mi je da takav nalaz zna biti kod trudnica, trudna nisam ali imam problema sa hormonima, godinama sam pila kontraceptivne pilule pa prestala. Molim Vas da mi objasnite sta ovoo znaci? Hvala unapred.

Reply
  Vedran Hasanagic says 28 listopada, 2013

  Morate biti malo precizniji. Nisam do sad cuo za izraz siva zona i neznam o kakvim se nalazima radi.

  Reply
   bibi says 28 listopada, 2013

   Radila sam test na hepatitis B, HBsAg i prvi rezultat je bio 4,110 i pisalo je posle mesec dana ponoviti test i ona nakon mesec dana rezultat iznosi 1,530 a referentne vrednosti su <1,000 i tada su mi rekli da sam u sivoj zoni sto ne znaci ni da sam pozitivna ni da nisam. i stoga mi nista nije jasno i dalje. Svi ostali nalazi krvne slike su uredni. Hvala.

   Reply
djordjic says 24 siječnja, 2014

imam jedno pitanj; trudna sam cetiri ipo meseca i radila sam test na zarezne bolesti sve je negativno osim za hepatitis b pise ponoviti. d li to znaci da je pozitivan rezultat pa se treba ponoviti? pre godinu ipo sam bila i dobrovoljni davalac krvi i nista od toga nisam imala.

Reply
  Vedran Hasanagic says 27 siječnja, 2014

  Pozitivan nalaz ne mora znaciti da ste zarazeni hepatitis B virusom. Nalaz pokazuje prisustvo antitijela na virus hepatitisa B, sto znaci da ste bili u kontaktu sa virusom i da je organizam stvorio antitijela. Dodatne analize mogu utvrditi da li postoji prisustvo virusa ili ne !

  Reply
zoki says 7 ožujka, 2014

dobar dan nosilac sam hronicnog hepatitisa b inactiva in obs. zanima me dali postoje mogucnosti nekog lecenja ? hvala unapred

Reply
  Vedran Hasanagic says 7 ožujka, 2014

  Postovanje Zoki.

  Trebao bih pogledati kopije nalaza pa da utvrdimo koja terapija bi bila naprikladnija za Vas slucaj. Mozete mi poslati emailom ili na telefaks.

  Reply
Marko says 10 kolovoza, 2014

Nije mi jedna stvar jasna kod interpretacije rezultata.
Ako su Hbsag,anti hbs,i anti hbc svi negativni,kako se to moze onda interpretirati kao “moguća i vjerovatna infekcija”??
Lijep pozdrav

Reply
Marko says 10 kolovoza, 2014

Poštovani!
Nije mi jedna stvar jasna kod objašnjenja interpretacije nalaza,a to je sljedeče.

Ako je Hbsag negativan,zatim Anti HBs,i Anti HBc negativni kako to može značiti da moguču ,i vjerovatnu infekvije??.

Lijep pozdrav

Reply
  Vedran Hasanagic says 12 kolovoza, 2014

  To su markeri za antigene. Prisustvo nekih pokazuje da ste, ili vakcinisani protiv virusa hepatitisa A i B, ili da ste stvorili imunitete prirodnim putem. Odsustvo antigena pokazuje da postoji mogucnost da budete zarazeni virusom.

  Reply
pejo says 24 listopada, 2014

poštovani
moji nalazi su ovakvi:
Hepatitis B virus HBsAg-pozitivan (239)
Hepatitis virus-Anti HBs-negativan (1,5)
Hepatitis C virus-negativan (0,06)
Je li to opasno i mogu li se riješiti ovi problemi. UZ jetre je super, bilirubin 15,4
Hvala unaprijed

Reply
goran says 28 listopada, 2014

HBsAg negativan antiHBs pise 743.0 pozitivan molimte odgovorimi

Reply
goran says 29 listopada, 2014

Alt svaki put je zgolemena birirubinite imam bol. U. Stomaku. Na. Anti ahs 743.0 Dali je toa pozitivni. I imam visok holrsterol

Reply
goran says 29 listopada, 2014

HBsAg neg. Anti HBs 743.0 Dali taja vrednost epozitivna I vo toa vrrme Alt bila zgolemena 4 pati poveke od normalaya.

Reply
goran says 29 listopada, 2014

Jos edno ako moja zena e zarazena dali I moe dete ke bude momentalno je btemena molimte odgovorimi

Reply
Add Your Reply