Vedran & Mirjana Hasanagić M.D. A.M.

Vedran i MirjanaNaše iskustvo sa prirodnim liječenjem počinje još prije 1987. godine, od kada smo u bivšoj Jugoslaviji zajedno sa mojim ocem Dr. Enesom Hasanagićem, upravljali proizvodnjom, i lancem 14 biljnih apoteka “Dr. Hasanagic”.

Kroz radno iskustvo i dole navedene škole upoznati smo sa širokim dijapazonom zdravstvenih problema, ali naše uže specialnosti su bolesti jetre, infekcije urinarnog trakta i problemi kože.

 

Razlozi zašto smo se odlučili da posvetimo punu pažnju samo nekoličini zdravstvenih problema

 1. Logičan je izbor i nastavak oblasti u kojima je naš mentor, moj otac, doktor Enes Hasanagić bio najbolji
 2. Nismo željeli da budemo poistoviječeni za masom “iscjelitelja“ koji imaju riješenje za sve, od uraslog nokta do karcinoma
 3. Smatramo da je bolje i korisnije biti najbolji u nekoliko grana, nego prosječan u svemu

Ovo ne znači da nam nisu poznati i ostali aspekti iscjeljivanja.  Naše znanje i usavršavanje nikad ne prestaje. Sama riječ iscijeljivanje znaći dovođenje kompletnog ljudskog bića u cjelovito stanje. Ne samo fizička već i mentalna ravnoteža. Nije isključeno da ćemo u budučnosti proširiti naše specialnosti.

Iz tog razloga, kroz istrazivacki rad i studije detaljnije smo upoznati i sa: Ortomolekularnim terapijama (iscjeljivanje vitaminima i mineralima); imunologijom, psihoneuroimunologijom. To jest, poznajemo načine pojacavanja snage imunog sistema i zivotne energije pravilnim izborom i pripremom hrane, meditacijama, vjezbama disanja, te suzbijanju posljedica stresa i starenja.

Mi testramo, primjenjujemo i probamo sve ono šta predlažemo i osobama koje traže našu pomoć. Praksa kojom se bavimo primjenjena je pored naših pacijenata, na nama samima, našoj dijeci, familiji, prijateljima.

Edukacija:

 • Aroma terapija: “Akademijia za prirodno lijecenje Kanada” (Canadian Academy Of Natural Healing)
 • Sertifikacija prirodnog iscjelitelja: “Kanadsko ispitivacko tijelo za alternativnu medicinu” (Canadian Examining Board For Alternative Medicine)
 • Doktori herbalistike: “Akademija prirodne medicine, Kalkuta, Indija“ (Indian Academy Of Natural Medicine, Calcuta, India)  (MD.AM).
 • Mirjana je specializovana za zdravu i pravilnu ishranu – Samostalno istaživanje i praksa

Pored zvaničnih titula, ljubav i znanje preneseno od moga oca, koga i danas mnogi smatraju jednim od najboljih poznavaoca alternativne medicine sa prostora bivše Jugoslavije, je glavni faktor i inspiracija za ono čime se Mirjana i ja danas bavimo.

Radno iskustvo i istraživački rad:

 • Biljne apoteke Dr Hasanagić – Bivša Jugoslavija
 • Golgi Pharmaceuticals – Kipar
 • Nano Essentials – Kanada
 • EastGate Pharmaceuticals – Kanada
 • Natural-e – Kanada
 Znanje koje posjedujemo o prirodnom lijecenju nije ograniceno iskljucivo na ljekovito bilje i aromaterapiju.

Clanovi smo nekoliko svjetskih asocijacija koje se bave alternativnim lijecenjem, i nase znanje se konstantno prosiruje najnovijim istrazivanjima i saznanjima iz ove oblasti. Kroz ove asociacije redovno smo obavjesteni o svim najnovijim dogadjajima iz polja alternativnih terapija i regularne medicine.

Proizvodi koje smo sami i u saradnji sa drugima razvili, su odobreni od Ministarstva Zdravlja Kanade i mogu se nabaviti u kanadskim apotekama i prodavnicama zdrave hrane i suplemenata. E-Kapi protiv urinarnih infekcija su prvi proizvod sa naših prostora licenciran za prodaju u Kanadi kao prirodno ljekovito sredstvo.

Medija, Interent, Socialne mreže

Naši radovi se objavljuju kako u štampanim medijima tako i u digitalnim izdanjima, Pored nekoliko naših web stranica, više od 220,000 clanova prati našu Facebook stanicu.

 • https://www.facebook.com/prirodnamedicina
 • https://hasanagic.com/media/
 • https://jetra.org
 • https://prirodnamedicina.com
 • https://eserihija.com
 • https://drhasanagic.com
 • https://plus.google.com/+VedranHasanagic
 • https://twitter.com/vedranh
 • https://ca.linkedin.com/in/hasanagic
 • https://www.linkedin.com/in/mirjanahasanagic

Kliknite na Facebook dugme za naš Facebook profil.

6 misli o “Vedran & Mirjana Hasanagić M.D. A.M.”

 1. Za dr. Hasanagica
  Postovani doktore. Trenutno se nalazim u Torontu, a imam probleme sa jetrom vec 40 g. Trenutno su mi se pogorsali reezultati tj. AST iznosi a ALT je . Procitao sam na sajtu o radu vaseg oca i vas pa vas ovim putem molim da mi javite kako da stupim u kontakt sa vama. U torontu ostajem do juna ove godine. U napred hvala
  Milan Popovic

  Odgovori
 2. Za dr. Hasanagica
  Postovani doktore. Imam cerku sa cirozom od 2003 g. sad cerka ima 24 g.pa vas molim da mi javite kako da stupim u kontakt sa vama. U napred hvala
  Ismet Mziu Pristina
  Kosova.

  Odgovori

Komentiraj

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.